Artista

Pintar és com obrir una finestra que allibera l’ànima

Claudia Llobera

Em dic Claudia Llobera. Soc una artista aquarel·lista de Barcelona i he dedicat tota la vida a l’art.

El dibuix i la pintura són la meva gran passió des que era ben petita. Em van explicar que quan encara no caminava, ni sabia utilitzar els pinzells, agafava la pintura acrílica amb les mans i m’expressava plasmant formes i colors sobre papers i cartrons (inclús sobre les parets de casa els pares). Posteriorment als deu anys, vaig descobrir el piano, i des d’aleshores l’art i la música han format part inseparable de la meva vida.

Això m’ha portat a obtenir la llicenciatura de Belles Arts a la UB (amb Beca Erasmus a l’École des Beaux Arts de Toulouse), i a cursar també els estudis de Grau Superior de Piano al Conservatori del Liceu de Barcelona.

Tinc una constant necessitat creativa dins meu que m’impulsa a pintar, plasmant així les emocions que sento quan veig l’entorn que ens envolta, sobretot els paisatges exteriors. Aquests expandeixen l’ànima i donen una gran sensació de llibertat que vull transmetre en les meves obres.

L’art i qualsevol mena d’expressió ens fa lliures

El paisatge natural i el món que ha creat l’home són la font de la meva inspiració, per això en el meu treball destaquen els entorns rurals, les marines amb les seves barques i la ciutat. El contacte amb la natura em permet entrar en un estat de contemplació que em porta a la meditació. Aquest és el primer pas del meu procés creatiu.

M’encanta investigar i descobrir altres pintors que m’enriqueixin a nivell artístic i m’aportin noves visions tot investigant les seves pinzellades, colors, tècniques…

Sempre he pensat que l’aprenentatge a la vida és constant ja que no naixem ni morim sabent-ho tot, però podem arribar a les nostres metes si tenim clar què volem.

Actualment apropo la música a gent de totes les edats a través de l’ensenyament del piano, i alhora cultivo l’art de l’aquarel·la pintant tot tipus de paisatges que m’inspiren.

Per què l’aquarel·la?

Durant els anys acadèmics vaig treballar molt el dibuix i la pintura a l’oli, però no vaig descobrir l’aquarel·la fins més tard, a mans del gran mestre aquarel·lista Vicenç Badalona Ballestar. Amb les visites al seu estudi em vaig anar introduint en aquesta original tècnica aquosa, la qual ha acabat esdevenint una gran passió.

Com que la pintura flueix a través de l’aigua, el procés de pintar es fa dinàmic i aporta moviment a l’obra. A més a més, és capaç de crear unes vores molt difuminades i la transició d’un color a l’altre pot arribar a ser molt suau i progressiva. Alhora també permet pinzellades més seques a través de les quals es pot aconseguir més detall i expressió en el traç.

El meu llenguatge creatiu es podria definir com a realista / impressionista i té com a principal objectiu destacar la bellesa que ens envolta.

Podeu contactar amb mi per a qualsevol consulta o comentari que tingueu. Estaré encantada de respondre el més aviat possible!

Premis

 • 2019- 1r Premi Concurs Pintura Ràpida d’Oristà (Barcelona)
 • 2019- Premi publicació de l’obra a la “Galleria Esdé”. Concurs Internacional d’Aquarel·la. Cagliari (Itàlia)

Exposicions

 • 2018 –  Col·lectiva Internacional a l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya (Barcelona)
 • 2018 –  Col·lectiva a la Galeria Aran (Premi del Públic). “Saló de tardor” (Barcelona)
 • 2018 –  Individual a Sant Feliu de Guíxols. “Brisa d’estiu” (Girona)
 • 2017 –  Col·lectiva a l’Ajuntament de Villarta (Cuenca)
 • 2008 – Col·lectiva a l’escola Sant Ignasi-Sarrià (Barcelona)
 • 2006 – Col·lectiva a l’escola Sant Ignasi-Sarrià (Barcelona)
 • 2004 – Col·lectiva a l’escola Sant Ignasi-Sarrià (Barcelona)
 • 2004 – Premi categoría “Artista Emergent” ACEA’S (Barcelona)
 • 2003 – Col·lectiva a l’Ajuntament de Villarta (Cuenca)

Publicacions

 • Llobera, C. “Dona primavera” [il·lustració (aquarel·la)]. A: Pasqual Sellent, Rosa Maria. I tu ets feminista? El Matí Digital [en línia]. 17 de març de 2019. [Consulta: 18 de març de 2019]. Disponible a: <https://elmati.cat/i-tu-ets-feminista/>.
 • Aproximart: “Brisa d’Estiu” a Sant Feliu de Guíxols [en línia] (Ressenya sobre l’exposició individual a Sant Feliu de Guíxols del 4 al 31 d’agost de 2018). [Consulta: 18 de març de 2019]. Disponible a: <http://aproximart.com/ca/archivos/878>.